Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Unikátna spolupráca Stavebnej fakulty STU a firiem z praxe

Úvodné koordinačné stretnutie projektu predstaviteľov Stavebnej fakulty STU v Bratislave a spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s. Foto: DYNAMIK HOLDING, a.s.

V projekte Modernizácie študentskej zóny na pôde Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave sa spojili najznámejšie značky pôsobiace v slovenskom stavebníctve.

Bratislava 16. februára (OTS) - Nápad na tento projekt vzišiel zo spolupráce slovenskej stavebnej spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s., a Stavebnej fakulty STU v Bratislave, a nadväzuje na čerstvo dokončenú obnovu a modernizáciu Auly akademika Bellu SvF STU. Vďaka tomu vznikne priamo pred aulou nový, moderný a inšpiratívny študentský priestor, hodný mena fakulty a jej poslania. „Naším cieľom je, aby sme sa nielen úrovňou vzdelávania, ale aj podmienkami naň a komunitnou akademickou atmosférou priblížili tomu, čo záujemcovia o štúdium na našej fakulte majú možnosť vidieť na prestížnych univerzitách v zahraničí“, hovorí prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD., dekan Stavebnej fakulty STU v Bratislave a dodáva: „Spolu s partnermi tohto projektu veríme, že ak študentom vytvoríme podmienky na štúdium aj oddych porovnateľné s tým, čo vidia za hranicami, bude pre nich štúdium na našej domácej univerzite prvou voľbou.“

K tomu generálny riaditeľ DYNAMIK HOLDING, a.s., Ing. Vladimír Vikor ml. ešte dodáva: “Vieme, že aj podmienky na štúdium a študentský život môžu rozhodnúť o tom, či ostanú naše najlepšie talenty doma a neskôr sa uplatnia v praxi u nás, alebo ich zláka svet a na Slovensko sa už nevrátia. A my týchto študentov v slovenskom stavebníctve potrebujeme, no najmä chceme. Preto sme spoločne s fakultou oslovili popredné spoločnosti v našom odvetví s prosbou o pomoc pri realizácii tohto projektu. Sme radi, že sa mnohé z nich pustili do práce spolu s nami.“

Vytvoriť reprezentatívny a originálny priestor na Stavebnej fakulte STU v Bratislave, v ktorom sa študenti budú dobre cítiť, bude sa im v ňom dobre študovať a budú tu môcť budovať vzťahy prospešné pre celé odvetvie slovenského stavebníctva, pomáhajú okrem spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s., aj renomované značky odvetvia: PERI, Baumit, Ceresit, Isover, Rigips, Weber, Wienerberger, Knauf Insulation, Knauf Ceiligns, Ytong, PORFIX, Danucem a Lucron. Aj vďaka týmto partnerom vzniká unikátny priestor, ktorý pomôže rozvíjať slovenské stavebníctvo.