Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Unikátnej aplikácii pre stavebníkov sa darilo napriek pandémii

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Napriek kríze, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, dosiahla spoločnosť v roku 2020 pozitívne finančné výsledky a zaznamenal rast o približne 100 %.

Bratislava 8.februára (Teraz.sk) - Spoločnosť PlanRadar, špecialista na digitálnu dokumentáciu a komunikáciu v stavebných a realitných projektoch, úspešne pokračovala v raste aj v roku 2020.

PlanRadar je rakúska aplikácia, ktorá ponúka jednoduché, rýchle a inovatívne riešenie pre firmy v oblasti nehnuteľností a stavieb.

Expanzia spoločnosti na nové realitné trhy pokračovala aj v roku 2020, čím sa potvrdila ambícia osloviť klientov v rôznych krajinách sveta. Na jeseň spoločnosť úspešne vstúpila aj na slovenský a český trh. V uplynulom roku používalo aplikáciu na digitálne spravovanie stavebných projektov viac ako 10.000 platiacich zákazníkov v 46 krajinách sveta, pričom celkový počet používateľov presiahol číslo 80.000. V Európe s aplikáciou pracujú klienti ako SIEMENS, CBRE, Strabag či Allianz. Každý týždeň sa pritom v spomínanej aplikácii dokončí asi 25.000 projektov.

Napriek kríze, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, dosiahla spoločnosť v roku 2020 pozitívne finančné výsledky a zaznamenal rast o približne 100 %. V porovnaním s rokom 2019 sa v uplynulom roku spoločnosť rozšírila aj personálne. Počet zamestnancov sa zdvojnásobil na súčasných 150 a otvorených bolo aj osem ďalších pobočiek v Európe, napríklad v Moskve, Varšave, Štokholme, Paríži či Bukurešti.

„Koronakríza pripomenula našim zákazníkom, aké užitočné a efektívne je používať digitálne nástroje, aj v takýchto výnimočných časoch. Prístup k našej aplikácii sa zvýšil z 12 miliónov prihlásení denne pred vypuknutím pandémie na 14 miliónov v polovici apríla. V súčasnosti naša aplikácia zaznamenáva viac ako 20 miliónov prístupov každý deň,“ povedal výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ PlanRadaru Ibrahim Imam.