Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Upravený zisk E.ON za 9 mesiacov vzrástol o 25 percent

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Upravený čistý zisk koncernu bez jednorazových položiek za deväť mesiacov do konca septembra vzrástol o 25 % na 1,2 miliardy eur z 1 miliardy eur v rovnakom období minulého roka.

Düsseldorf 14. novembra (TASR) - Najväčší nemecký energetický koncern E.ON v stredu oznámil, že jeho upravený čistý zisk za prvých deväť mesiacov roka solídne vzrástol. A preto očakáva za celý rok zisk aj tržby bližšie k hornej hranici prognózy.

Upravený čistý zisk koncernu bez jednorazových položiek za deväť mesiacov do konca septembra vzrástol o 25 % na 1,2 miliardy eur z 1 miliardy eur v rovnakom období minulého roka. A zisk pred zdanením a úrokmi (EBIT) sa zvýšil o 11 % na 2,4 miliardy eur.

K tomuto rastu prispel lepší výkon divízie zákazníckych riešení v Nemecku, vyššia produkcia energie z obnoviteľných zdrojov a vyššie príjmy tureckej divízie, povedal E.ON.

"Všetky kľúčové čísla a vývoj sú plne v súlade s naším plánom, a preto potvrdzujeme našu prognózu na celý rok 2018," povedal finančný riaditeľ Marc Spieker.

Za celý rok 2018 očakáva koncern EBIT v hornej polovici svojho orientačného odhadu v pásme 2,8 až 3 miliardy eur a upravený čistý v hornej polovici rozsahu od 1,3 - do 1,5 miliardy eur.