Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

ÚRSO: Konalo sa zasadnutie skupiny pre riešenie energetickej chudoby

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Úrad o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Bratislava 10. mája (TASR) - Na pôde Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) sa koncom minulého týždňa uskutočnilo úvodné zasadnutie nadrezortnej pracovnej skupiny, ktorá sa bude zaoberať riešením problému energetickej chudoby v SR. Úrad o tom informoval na svojej internetovej stránke.

"Vnímame akútnosť potreby riešenia problematiky energetickej chudoby v SR, lebo energetická kríza naďalej pretrváva. Verím, že sa nám podarí spoločne vytvoriť kľúčové základy ochrany domácností ohrozených energetickou chudobou," uviedol predseda ÚRSO Andrej Juris.

Členmi skupiny sú okrem expertov úradu aj zástupcovia ministerstva financií, ministerstva hospodárstva, ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie, ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, ministerstva životného prostredia a Prognostického ústavu SAV.

Vytvorenie nadrezortnej skupiny, ktorá by sa zamerala na vytvorenie konkrétnej definície energetickej chudoby, navrhol ÚRSO v koncepcii na ochranu spotrebiteľov pred energetickou chudobou, ktorú vláda zobrala na vedomie ešte koncom januára. Skupina by sa mala zaoberať aj identifikáciou a prípravou novelizácie legislatívy potrebnej na implementáciu návrhov schválených v koncepcii či na finančné a materiálne zabezpečenie opatrení vybraných na realizáciu.