Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ÚRSO uspel v medzinárodnej súťaži o twinningový projekt EÚ v Palestíne

Na archívnej snímke predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Andrej Juris. Foto: TASR Pavol Zachar

Úspech úradu je podčiarknutý skutočnosťou, že ide o prvý projekt svojho druhu, zameraním aj veľkosťou, ktorý bude slovenský orgán štátnej správy realizovať v tomto náročnom teritóriu, Andrej Juris.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Úrad pre reguláciou sieťových odvetví (ÚRSO) spoločne s partnerskými inštitúciami z Talianska a Grécka uspel v medzinárodnej súťaži o twinningový projekt EÚ. Zameraný na je poskytnutie odbornej pomoci a budovanie kapacít dvoch orgánov štátnej správy Palestíny, a to PENRA (Palestínsky úrad pre energetiku a prírodné zdroje) a PERC (Palestínska regulačná rada pre elektrickú energiu). Informoval o tom hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

ÚRSO v pozícii vedúceho partnera konzorcia spoločne s Regionálnou rozvojovou agentúrou Senec - Pezinok, ktorá zastreší projektový a finančný manažment, bude podľa hovorcu počas 24 mesiacov spolu s talianskymi a gréckymi partnermi vysielať svojich odborníkov do prijímateľskej krajiny Palestíny a poskytovať požadovanú expertízu.

"Uvedený úspech úradu je podčiarknutý skutočnosťou, že ide o prvý projekt svojho druhu, zameraním aj veľkosťou, ktorý bude slovenský orgán štátnej správy realizovať v tomto náročnom teritóriu," dodal predseda ÚRSO Andrej Juris.