Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

ÚV SR:Výberová komisia odporučila vláde 2 kandidátov na člena Rady ÚVO

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Verejné vypočutie, na ktoré boli prizvaní dvaja kandidáti, sa uskutočnilo v pondelok na ÚV SR v Bratislave.

Bratislava 9. januára (TASR) - Výberová komisia odporučila vláde SR dvojicu kandidátov Tomáša Gibu a Martina Daniša na člena Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). TASR o tom informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády (ÚV) SR.

Verejné vypočutie, na ktoré boli prizvaní dvaja kandidáti, sa uskutočnilo v pondelok na ÚV SR v Bratislave. "Z výsledkov sčítania hodnotiacich hárkov a bodových hodnotení sa komisia uzniesla, že v bodovom hodnotení na prvom mieste skončil JUDr. Tomáš Giba a na druhom mieste Mgr. Martin Daniš," spresnili.

Predsedom výberovej komisie bol vedúci ÚV SR Július Jakab, ďalšími členmi boli zástupcovia Iniciatívy za právny štát, Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska, Združenia miest a obcí Slovenska, Združenia samosprávnych krajov SK 8, Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy, Útvaru hodnoty za peniaze či zástupcovia neziskového sektora - Transparency International Slovensko a Nadácia Zastavme korupciu.

Rada ÚVO je jedným z orgánov úradu, ktorého členmi sú predseda úradu, dvaja podpredsedovia úradu a šesť ďalších členov, ktorých vymenováva a odvoláva vláda SR. Do jej kompetencií patrí napríklad rozhodovanie o odvolaniach proti meritórnym rozhodnutiam úradu vydaným v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného, preskúmavanie rozhodnutí vydaných v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného mimo odvolacieho konania a podobne.