Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

ÚVO preveruje 18 miliónovú zákazku envirorezortu

Na snímke predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák. Foto: TASR Martin Baumann

ÚVO začal preskúmavať úkony MŽP na základe námietok proti podmienkam uvedeným v súťažných podkladoch a iných dokumentoch.

Bratislava 18. marca (TASR) - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) preveruje osemnásťmiliónovú zákazku Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR na sanáciu environmentálnych záťaží na vybraných lokalitách SR. Vyplýva to z oznámení vo vestníku ÚVO. Hovorca envirorezortu Tomáš Ferenčák pre TASR uviedol, že ide o štandardnú situáciu.

ÚVO začal preskúmavať úkony MŽP na základe námietok proti podmienkam uvedeným v súťažných podkladoch a iných dokumentoch.

Podľa ministerstva ide o štandardnú situáciu, keď jeden z účastníkov využil svoje právo obrátiť sa na ÚVO s námietkou. Proces bude ďalej pokračovať v zmysle zákona, podotkol Ferenčák. "Keďže obstarávanie stále prebieha nie je možné zo strany ministerstva obstarávanie komentovať či uverejňovať bližšie informácie," povedal hovorca.

Zákazka je rozdelená na tri časti, a to sanácia environmentálnej záťaže v lokalite Bratislava - Ružinov - Čierny les, sanácia starej skládky v Žiari nad Hronom a sanácia bývalého priemyselného parku v lokalite Rimavská Sobota.