Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

ÚVO školil kontrolórov Finančného riaditeľstva o aktuálnej legislatíve

Úrad pre verejné obstarávanie, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Bližšie sa venovali problematike zákaziek s nízkou hodnotou, pretože kontrolu postupu obstarávania týchto zákaziek vykonáva v zmysle zákona v rámci organizácie naša sekcia, uviedol Fedor.

Banská Bystrica 6. augusta (TASR) – Stále pracovisko Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) v Banskej Bystrici poskytlo odbornú podporu pri školení zamestnancov sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly Finančného riaditeľstva (FR) SR. O školenie, ktoré sa uskutočnilo v uplynulých dňoch, požiadala samotná inštitúcia, ktorá s pracovníkmi ÚVO mala už skúsenosť z online školenia z mája, kedy však pandemická situácia neumožňovala hromadné školenia. TASR o tom v piatok informovala Janka Zvončeková, hovorkyňa úradu.

„Kolegovia z úradu, ktorí poskytujú odbornú pomoc pre Banskobystrický samosprávny kraj, sa v rámci školenia zamerali na základy verejného obstarávania (VO) v kontexte kontroly. Prítomnosť nášho úradu v regiónoch má stále väčšie opodstatnenie a môžeme byť nápomocní pri výklade zákona, aby bol správne aplikovaný, tak pri jeho kontrole ako aj v praxi,“ konštatoval riaditeľ odboru stálych pracovísk ÚVO Tomáš Bučko.

Podľa Jána Fedora, vedúceho oddelenia inšpekcie a vnútornej kontroly FR SR, lektori ich zamestnancom na školení podali ucelené informácie o aktuálnej legislatíve, príprave a procesoch VO, výbere najvýhodnejšej ponuky, uzavretí zmluvy aj o výnimkách zo zákona.

„Bližšie sa venovali problematike zákaziek s nízkou hodnotou, pretože kontrolu postupu obstarávania týchto zákaziek vykonáva v zmysle zákona v rámci organizácie naša sekcia,“ dodal Fedor s tým, že prednáška bola na vysokej odbornej úrovni i s príkladmi z praxe.