Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Sulík: Uzatvorenie zmluvy medzi dcérou a ministerstvom bolo zlyhaním

Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) počas tlačovej konferencie k aktuálnym otázkam v Bratislave 5. novembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Letenku za dcéru do Dubaja chce minister hospodárstva podľa svojich slov uhradiť po vyúčtovaní, čo by malo byť asi o mesiac.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Uzatvorenie zmluvy medzi dcérou Richarda Sulíka (SaS) Alexandrou a Ministerstvom hospodárstva (MH) SR o jej ceste na svetovú výstavu Expo Dubaj bolo zlyhaním. Šéf MH SR Sulík to pripustil na piatkovom brífingu. Odmietol zároveň, že by pre túto kauzu odstúpil z postu ministra hospodárstva.

"Podcenil som situáciu. Saška uzavrela s ministerstvom zmluvu. Ja som o tom vôbec nevedel, že sa to stalo, čo to je zmluvu. Mám dôležitejšie úlohy ako jednu letenku. Tak takto sa to stalo," priblížil.

"Na to, aby mohla Alexandra letieť s delegáciou ministerstva hospodárstva je potrebné mať takúto zmluvu uzatvorenú," poznamenal. Priznal, že sa zmluve medzi MH SR a jeho dcérou nevenoval. "Podcenil som to a uznávam, vyzerá to zle, že takáto zmluva bola uzatvorená. Stalo sa to nedopatrením. A určite sa mi to už nikdy viac nestane," podčiarkol.

Zdôraznil, že bývanie pre svoju dcéru v Dubaji zaplatil on sám zo svojich súkromných peňazí a býval s ňou inde ako slovenská delegácia. Letenku za dcéru do Dubaja chce minister hospodárstva podľa svojich slov uhradiť po vyúčtovaní, čo by malo byť asi o mesiac. Predpokladá, že letenka by mala stáť "niekoľko stovák eur".

Na výzvu nezaradeného opozičného poslanca a lídra mimoparlamentnej strany Hlas-SD Petra Pellegriniho, aby premiér Eduard Heger (OĽANO) s ministrom hospodárstva "urobil poriadky", Sulík uviedol, že sa ešte nestihol s predsedom vlády stretnúť, ale urobí tak.