Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

V 15 pobočkách Sociálnej poisťovne sa vymenili riaditelia

Foto: TASR/Martin Baumann

Práve pre výmenu na postoch regionálnych pobočiek odstúpil šéf SP Ľuboš Lopatka, ktorý bol ešte nominantom bývalej vládnej strany SaS.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Celkovo v 15 pobočkách Sociálnej poisťovne (SP) sa vymenili riaditelia. Oddnes nastúpili noví šéfovia do Senice, Trenčína, Nitry, Komárna, Nových Zámkov, Topoľčian, Žiliny, Liptovského Mikuláša, Levíc, Lučenca, Žiara nad Hronom, Bardejova, Rožňavy, Starej Ľubovne a do Rimavskej Soboty.

"Riadenie pobočiek poisťovne bolo zverené ľuďom, od ktorých sa očakáva zabezpečenie úspešného výberu poistného a vymáhania pohľadávok, čo zostane rozhodujúcim kritériom hodnotenia riadiaceho procesu pobočiek," konštatuje hovorkyňa SP Jana Ďuriačová. Dodáva, že noví riadiaci zamestnanci sú ľudia so skúsenosťami z oblastí poisťovníctva, bankovníctva a finančných služieb.

Práve pre výmenu na postoch regionálnych pobočiek odstúpil šéf SP Ľuboš Lopatka, ktorý bol ešte nominantom bývalej vládnej strany SaS. Dôvodom bolo rozhodnutie ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) vymeniť aj ľudí, ktorých do funkcií menoval práve Lopatka. "V niektorých prípadoch treba hľadať riešenie, ktoré by vyhovovalo novým predstavám, treba aj povedať novým úlohám," dodal na margo personálnych výmen Richter.