Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

V agrorezorte je zvolaný krízový štáb

Na archívnej snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan. Foto: TASR - Martin Baumann

Rezort informoval, že v súčasnej situácii je dôležité deklarovať plynulé zásobovanie potravinami v našich obchodoch, ak bude vojnový konflikt na Ukrajine pokračovať.

Bratislava 25. februára (TASR) - Na pokyn ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana (nominant OĽANO) v piatok v rezorte zvolali krízový štáb Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Na rokovanie sú prizvaní zástupcovia Zväzu obchodu (ZO), Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO), Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR, Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK), Agrárnej komory Slovenska (AKS) a Potravinárskej komory Slovenska (PKS).

Rezort informoval, že v súčasnej situácii je dôležité deklarovať plynulé zásobovanie potravinami v našich obchodoch, ak bude vojnový konflikt na Ukrajine pokračovať. "Momentálne nemá vzniknutá situácia žiaden vplyv na zásobovanie potravinami na Slovensku. O výsledkoch krízového štábu agrorezortu bude MPRV SR informovať bezprostredne po jeho skončení sa," konštatoval odbor komunikácie a marketingu ministerstva.