Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V auguste pomáhali vo V. Nemeckom českí colníci so skenovacím systémom

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Českí colníci za mesiac zoskenovali 862 nákladných vozidiel a slovenským príslušníkom finančnej správy poskytli súčinnosť aj pri vykonávaní fyzických kontrol týchto vozidiel.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Finančná správa (FS) SR má za sebou ďalšiu úspešnú spoluprácu s Colnou správou Českej republiky. V rámci vzájomnej medzinárodnej spolupráce slovenskej finančnej správy a českej colnej správy počas augusta pôsobil na hraničnom priechode Vyšné Nemecké tím českých odborníkov na špeciálne technológie. Český mobilný inšpekčný skenovací systém vypomáhal pri colných kontrolách nákladných vozidiel vstupujúcich na naše územie z Ukrajiny, informovala FS.

Českí colníci za mesiac zoskenovali 862 nákladných vozidiel a slovenským príslušníkom finančnej správy poskytli súčinnosť aj pri vykonávaní fyzických kontrol týchto vozidiel. "Nesmierne si vážim túto spoluprácu, ktorá bola prínosná nielen pre štát, ale aj pre samotné obe inštitúcie z hľadiska výmeny skúseností. Vážim si nasadenie kolegov na východnej hranici SR s Ukrajinou, na ktorej denne čelíme novým úlohám, a to nielen od vypuknutia vojenského konfliktu na Ukrajine," skonštatoval prezident finančnej správy Jiří Žežulka.

Obe inštitúcie sú pripravené vo vzájomnej spolupráci pokračovať, či už formou spoločných školení a praktických cvičení alebo priamym výkonom služby nielen na hraničných priechodoch s Ukrajinou, ale aj v colnom pohraničnom pásme a vo vnútrozemí SR a ČR.