Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V Banskej Štiavnici spustili prvý BalíkoBOX v okrese

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

BalíkoBOX, ktorý bude slúžiť obyvateľom Banskej Štiavnice i okolitých obcí, je umiestnený pri obchodnom reťazci na Kolpašskej ulici s dobre dostupným parkovaním.

Banská Štiavnica 13. mája (TASR) – Na Kolpašskej ulici v Banskej Štiavnici vo štvrtok spustili do prevádzky prvý BalíkoBOX v Banskoštiavnickom okrese. Slovenská pošta tak rozšírila sieť služieb na pohodlné a jednoduché doručovanie balíkov a balíkových zásielok a na celom Slovensku má už 135 takýchto BalíkoBOXov. V Banskej Štiavnici to vo štvrtok uviedol predseda predstavenstva Slovenskej pošty Martin Ľupták.

„Je to pošta 24/7. Kedykoľvek človek príde, služba tu je dostupná od pondelka do nedele, od polnoci do polnoci,“ povedal Ľupták. Ako dodal, Banská Štiavnica bola jedným z posledných okresných miest, kde BalíkoBOX chýbal. Podľa stratégie Slovenskej pošty by však táto služba mala byť postupne doplnená aj do zvyšných okresných miest, kde dodnes absentuje.

BalíkoBOX, ktorý bude slúžiť obyvateľom Banskej Štiavnice i okolitých obcí, je umiestnený pri obchodnom reťazci na Kolpašskej ulici s dobre dostupným parkovaním. „Veľmi vítame túto iniciatívu, dlhšie sme hľadali vhodný priestor, ktorý by na tento účel slúžil a bol by obyvateľom dostupný,“ poznamenala primátorka Banskej Štiavnice Nadežda Babiaková.

Zo 135 BalíkoBOXov na Slovensku pripadá 15 na Banskobystrický kraj. Výhodou služby je podľa Slovenskej pošty jej nonstop dostupnosť a aj možnosť využívať platobnú funkcionalitu na úhradu šekov, dokladov SIPA alebo aj faktúr cez Pay By Sqaure. Využívanie BalíkoBOXov vzrástlo podľa Slovenskej pošty v roku 2020 oproti roku 2019 o viac ako 200 percent. Za prvý kvartál roku 2021 zaznamenali BalíkoBOXy takmer 240-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu roka 2020.