Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V Bratislave pribudne 70.000 m2 nových nákupných centier

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Naplánované je rozšírenie Auparku a Tesca Extra v mestskej časti Petržalka. V roku 2021 má byť otvorená druhá fáza Eurovey.

Bratislava 18. apríla (TASR) – V Bratislave pribudne 70.000 štvorcových metrov (m2) nových priestorov nákupných centier. Uvádza to v správe poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield. Ako príklad uviedla Stanicu Nivy. Naplánované je rozšírenie Auparku a Tesca Extra v mestskej časti Petržalka. V roku 2021 má byť otvorená druhá fáza Eurovey.

"Jasným trendom je prehodnotenie funkcií starších nákupných centier. Výrazne ich ovplyvňuje výstavba nových nákupných centier," uviedla vedúca retailového tímu spoločnosti na Slovensku Katarína Paule. Niektoré z nich budú schopné pokračovať, pretože zmenia svoj charakter, napríklad na obslužné centrum. Častejšie ako v predchádzajúcich rokoch sa prenajímateľom odporúča zmeniť aspoň časť projektu na kancelárske a rezidenčné účely, konštatovala.

Napriek vysokému uspokojeniu záujmu o retailové priestory najmä v krajských mestách je na ďalšie dva roky naplánovaná rozsiahla výstavba takýchto priestorov. Je to výsledok zdravého fungovania maloobchodného sektora v našom regióne, ako aj stále relatívne malý vplyv e-commerce na slovenskom trhu, uzatvára poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield.