Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

V budove bývalého školského internátu v Detve vznikne 44 bytov

V budove bývalého školského internátu v Detve vznikne 44 bytov, s rekonštrukciou sa už začalo. Slúžiť by mohli ako domov sociálnych služieb, denný stacionár pre choré deti, chránené bývanie či turistická ubytovňa. Súčasťou je aj oplotený areál, ktorý bude upravený. Nachádzajú sa v ňom aj záhradky bytov na prízemí. Detva, 22. marca 2021. Foto: TASR Silvia Tannhauserová

Keďže ide o projekt v top štýle, súčasťou je aj oplotený areál, ktorý bude upravený. Nachádzajú sa v ňom aj záhradky bytov na prízemí.

Detva 22. marca (TASR) – V budove bývalého školského internátu v Detve vznikne 44 bytov, s rekonštrukciou sa už začalo. Pre TASR to za investora uviedla Mária Čápeková.

„Keďže ide o projekt v top štýle, súčasťou je aj oplotený areál, ktorý bude upravený. Nachádzajú sa v ňom aj záhradky bytov na prízemí,“ dodala. „Detva je momentálne veľmi v kurze, čo sa týka investorov a zamestnávateľov, takže sa predpokladá aj výrazné investičné zameranie týchto bytov. Zároveň sú vhodné aj pre rodiny s deťmi,“ poznamenala Čápeková s tým, že celková investícia je 1.900.000 eur. Investorom je spoločnosť Valrent a obnovu zabezpečuje firma Siroň plus z Detvy.

Vhodný model na ďalšie využitie stavby, ktorá už dlhšie nie je v prevádzke, hľadal Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK). Podpredseda BBSK Roman Malatinec pre TASR začiatkom roka povedal, že majiteľom internátu je súkromná firma. „Využiť by ho mohla nielen Spojená škola v Detve, ktorá je blízko," spomenul a doplnil, že priestory by mohli mať rôzne využitie. Slúžiť by podľa neho mohli ako domov sociálnych služieb, denný stacionár pre choré deti, chránené bývanie či turistická ubytovňa.

Hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková v súčasnosti na otázky TASR odpovedala, že ak sa vlastník budovy už rozhodol využiť tento priestor na byty, kraj na jeho rozhodnutie nemá vplyv a plne ho rešpektuje. „BBSK sa budovu pokúšal získať pre verejnoprospešné využitie, k dohode však neprišlo a kúpa za požadovanú cenu je mimo finančných možností kraja. Pre naše zámery tak budeme hľadať iné vhodné priestory,“ ukončila.