Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

V čase šetrenia dala britská vláda opäť vypchať hada za 12.500 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Telo šesťmetrovej anakondy, prezývanej Albert, bolo podľa vyjadrenia ministerstva zahraničných vecí v zlom stave a potrebovalo okamžitý zásah.

Londýn 2. novembra (TASR) - Britské ministerstvo zahraničných vecí minulo takmer 12.500 eur na opätovné vypchatie tela 120 rokov starého obrovského hada. Urobilo tak v čase, keď vládne orgány boli upozornené, aby svoje výdavky držali na uzde, uviedla agentúra Reuters.

Telo šesťmetrovej anakondy, prezývanej Albert, bolo podľa vyjadrenia ministerstva v zlom stave a potrebovalo okamžitý zásah. Vysvetlenie úradníci poskytli politickému blogu Guido Fawkes.

Anakondu Alberta údajne daroval v 19. storočí biskup na území dnešnej Guyany ministerstvu kolónií, uvádza sa v stanovisku. Obrovský plaz visí v knižnici ministerstva zahraničných vecí, ktoré ho považuje za svoj majetok.

"Šetrenie? Aké šetrenie?" pýta sa autor blogu pod stanoviskom ministerstva.

Jeho hovorca sa vyhol odpovedi na otázku, či je opätovné vypchatie plaza naozaj potrebné pre prácu vlády, ktorej šéf len minulý mesiac varoval obyvateľov Británie, aby sa pripravili na bolestivé ekonomické rozhodnutia. Podľa hovorcu je viac ako 12.000 eur dosť peňazí, úradníci ale necúvnu pri snahe zachovať tohto hada ako národný historický poklad.