Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

V Dolnom Kubíne otvorili nové priestory saunového sveta

Ilustračný záber. Foto: TASR Milan Kapusta,

Prví návštevníci by si tak mohli vyskúšať nové ponúkané služby už pred Vianocami.

Dolný Kubín 25. októbra (TASR) – V priestoroch AquaRelaxu Dolný Kubín otvorili v stredu nové priestory saunového sveta. V priebehu mesiaca november by malo prebehnúť odovzdávanie hotovej stavby, potom skúšobná prevádzka a spustenie ostrej prevádzky. Prví návštevníci by si tak mohli vyskúšať nové ponúkané služby už pred Vianocami. „Celkové náklady na výstavbu saunového sveta predstavujú takmer 450.000 eur,“ uviedol pre TASR referent informovania verejnosti Mestského úradu (MsÚ) v Dolnom Kubíne Martin Buzna.

Ako informoval primátor Dolného Kubína Roman Matejov, ponuka poskytovaných služieb sa zvýši nielen pre obyvateľov mesta, ale aj pre širokú verejnosť a podporí sa tiež návštevnosť obyvateľmi okolitých miest a obcí.

Od začiatku júla pracovníci stavebnej firmy, ktorá vyhrala verejné obstarávanie, začali s prácami na izoláciách, osádzaní podlahového kúrenia, obkladu a sanity. Z finančných dôvodov sa dostavba saunového sveta rozdelila na tri etapy. „Prvá etapa bola najdrahšia, pretože zahŕňala vybavenie nevyhnutné na začatie prevádzky,“ vysvetlil konateľ spoločnosti AQUA KUBÍN, s.r.o., Stanislav Vilček.

„Momentálne bola z troch navrhovaných etáp dostavby saunového zrealizovaná celá prvá etapa a polovica druhej,“ objasnil Vilček. Realizácia ďalších etáp bude podľa neho závisieť od hospodárskych výsledkov spoločnosti a zároveň od možnosti podpory zo strany štátu alebo mesta.