Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V herni v Galante zaistili nelegálne kvízomaty

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Úrad pre reguláciu hazardných hier herňu monitoroval dlhodobo a vykonal v nej niekoľko dozorov.

Galanta 23. novembra (TASR) – Akcia Úradu pre reguláciu hazardných hier (ÚRHH) proti nelegálnym kvízomatom vyniesla v jednej z herní v Galante zaistenie siedmich nelegálnych zariadení - tzv. kvízomatov. Informovala o tom Valéria Pernišová z oddelenia komunikácie ÚRHH.

Úrad herňu monitoroval dlhodobo a vykonal v nej niekoľko dozorov. "Pred pár mesiacmi zapečatil jej vstupné dvere, keďže sa zistilo, že v nej boli protizákonne prevádzkované kvízomaty. K akcii prispeli aj podnety mesta Galanta a jej občanov, ktorí upozorňovali, že v herni sú neustále prevádzkované hazardné hry. V meste je navyše prijaté všeobecne záväzné nariadenie, ktoré zakazuje prevádzku hazardných hier na území mesta," uviedla Pernišová.

Úrad pri tejto akcii prvýkrát využil novelizovaný zákon o hazardných hrách. Ten umožňuje zaistenie a odobratie aj takých zariadení, ktoré sú z dôvodu znemožnenia ich zaistenia úradom pevne pripevnené k stene alebo podlahe. "Naše dozory niekoľkokrát odhalili, že úradná pečať bola z týchto zariadení odstránená a kvízomaty fungovali ďalej. Novelizovaný zákon nám v tomto rozviazal ruky a umožnil zaistenie aj tých zariadení, pri ktorých to predtým nebolo možné," uviedol generálny riaditeľ ÚRHH Peter Andrišin. Podľa jeho vyjadrenia je herňa v Galante ďalšou ukážkou boja proti nelegálnemu hazardu. "Ten tu nemá miesto. Aj preto opätovne vyzývame prevádzkovateľov hazardných hier a osoby, ktoré sa na ich prevádzkovaní podieľajú, aby s tým prestali. Už dnes vedieme desiatky správnych konaní voči právnickým aj fyzickým osobám, ktoré prevádzkovali tzv. kvízomaty v rozpore so zákonom," dodal Andrišin.