Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

V košickom U. S. Steel už otvorili odberné miesto

Na snímke testovanie v U. S. Steel v Košiciach 31. októbra 2020. Foto: TASR - František Iván

U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami má zhruba 9500 zamestnancov.

Košice 8. januára (TASR) – V priestoroch košických oceliarní U. S. Steel v piatok o 13.30 h otvorili odberové miesto v rámci celomestského víkendového testovania antigénovými testami na ochorenie COVID-19. Nachádza sa pri budove vonkajších vzťahov podniku.

Celomestské testovanie, ktoré v Košiciach spolu zahŕňa 66 odberných miest, sa začína v piatok o 16.00 h. "Časy testovania sme prispôsobili zmennosti. Preto dnes testujeme skôr než v meste. V piatok začíname o 13.30 a končíme o 20.00 h. Počas víkendu a pondelok (11. 1.) budeme testovať od 7.00 do 19.00 h," informoval TASR hovorca oceliarní Ján Bača.

Podnik vyzval všetkých zamestnancov, aby možnosť testovania využili, či už v mieste svojho bydliska, alebo v areáli fabriky, a ochránili tak seba aj svojich blízkych. "Pre plynulé zabezpečenie výroby je veľmi dôležité, aby zamestnanci dali svojim nadriadeným informáciu o pozitívnom, ale aj negatívnom výsledku testu," uviedol Bača. Obsadenosť odberového miesta môžu záujemcovia sledovať cez internet v živom prenose.

Hovorca doplnil, že podnik k piatku eviduje 175 zamestnancov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Zároveň 427 pracovníkov sa už vrátilo po preliečení do práce.

U. S. Steel Košice s dcérskymi spoločnosťami má zhruba 9500 zamestnancov.