Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Výrobca autokomponentov FYSAM prepustí 33 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť začala podnikať vo Veľkom Krtíši pred dvoma rokmi ešte ako SAM Automotive s nemeckým vlastníkom.

Veľký Krtíš 3. júla (TASR) - Na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny vo Veľkom Krtíši nahlásila hromadné prepúšťanie 33 ľudí tamojšia spoločnosť FYSAM Auto Decorative Slovakia, s. r. o.

"Na základe aktuálnej situácie pristúpilo vedenie materskej spoločnosti FYSAM Auto Decorative GmbH k rozhodnutiu konsolidovať personál a náklady vo svojich závodoch," uviedol pre TASR k prepúšťaniu konateľ veľkokrtíšskej spoločnosti Róbert Kramárik.

Toto rozhodnutie ovplyvnilo aj závod spoločnosti vo Veľkom Krtíši, ktorý sídli v areáli bývalého LIAZ-u. "Vzhľadom na toto rozhodnutie ohlásila naša spoločnosť hromadné prepúšťanie ku koncu júla 2020," uviedol ďalej Kramárik, podľa ktorého sa počas redukcie personálu tiež nebudú predlžovať zmluvy zamestnancov. Celkovo sa tak k 31. augustu 2020 personál zredukuje na 44 zamestnancov.

Spoločnosť začala podnikať vo Veľkom Krtíši pred dvoma rokmi ešte ako SAM Automotive s nemeckým vlastníkom. Závod mal pôvodne spustiť výrobu v lete 2018, investícia sa ale oddialila pre problémy materskej spoločnosti, jej reštrukturalizáciu a očakávaný vstup nového investora do skupiny. Tým sa stala minulý rok čínska spoločnosť FUYAO.

Firma podľa finstat.sk dosiahla vlani tržby takmer 6,2 milióna eur.