Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V Malackách pribudnú nové nájomné byty, budú určené lekárom a učiteľom

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Investícia predstavuje sumu 102 000 eur, mesto na ňu použije prostriedky zo svojho rozpočtu.

Malacky 9. februára (TASR) - K 130 mestským nájomným bytom v Malackách má čoskoro pribudnúť ďalších deväť. V zrekonštruovaných priestoroch v centre mesta majú poskytnúť domov pre učiteľov a lekárov.

"Práve tieto pozície sa nám dlhodobo nedarí obsadiť. Ak chceme byť dlhodobo úspešní v získavaní odborných zamestnancov do nášho mesta, musíme aj my priložiť ruku k dielu," vysvetlil primátor Malaciek Juraj Říha. Priznal, že mesto potrebuje hlavne nových detských lekárov.

Samospráva vybuduje osem dvojizbových bytov a jednu garsónku v objekte na Mierovom námestí, ktoré pôvodne využívalo mestské centrum sociálnych služieb.

"V rámci rekonštrukcie sa kompletne vymení elektroinštalácia a hygienické zariadenia, steny budú vystierkované a vymaľované, pôvodnú PVC podlahu nahradí laminátová, výmena sa bude týkať aj kuchynských liniek, zrenovujú sa radiátory, pribudne LED osvetlenie. Súčasťou prác je aj rekonštrukcia prístupovej chodby k bytom," informovala hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.

Investícia predstavuje sumu 102 000 eur, mesto na ňu použije prostriedky zo svojho rozpočtu. Práce by mali trvať do konca marca.