Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V mýtnom tendri podal uchádzač námietku, obstarávanie pokračuje

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

V tendri na nový mýtny systém uspela spoločnosť CzechToll. Vyplýva to z materiálu o výsledku vyhodnotenia ponúk zverejneného vo vestníku verejného obstarávania.

Bratislava 7. júna (TASR) – Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR plánovalo na utorok tlačovú konferenciu k výsledku prvej súťaže na mýtny systém. Jeden z uchádzačov však podal v tendri námietku, zatiaľ sa tak rezort dopravy k tejto téme nemôže vyjadriť. Vyplýva to zo stanoviska ministra dopravy Andreja Doležala (nominant Sme rodina), ktoré TASR poskytol odbor komunikácie MDV.

Zákonná lehota na podanie námietok uplynula o polnoci. Približne dve hodiny pred vypršaním tohto termínu však podal jeden z uchádzačov námietku. "My tento fakt rešpektujeme. V praxi to znamená, že obstarávanie pokračuje a za jeho definitívne ukončenie budeme považovať až uzatvorenie zmluvy s úspešným uchádzačom," skonštatoval Doležal.

Zároveň priblížil, že Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bezodkladne doručí Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) svoje odborné vyjadrenie spolu s dokumentáciou, následkom čoho ÚVO námietku uchádzača posúdi a vydá rozhodnutie.

"Až do právoplatného ukončenia všetkých zákonných procesov sa, žiaľ, ministerstvo dopravy nemôže k celej veci vyjadrovať, aby v zmysle zákona o verejnom obstarávaní nenarušilo hospodársku súťaž," podotkol Doležal.

V tendri na nový mýtny systém uspela spoločnosť CzechToll. Vyplýva to z materiálu o výsledku vyhodnotenia ponúk zverejneného vo vestníku verejného obstarávania. NDS ani rezort dopravy sa k zákazke doposiaľ nechceli detailne vyjadrovať, keďže bežala lehota na odvolanie. Doležal avizoval, že sa k tendru vyjadrí, keď táto lehota uplynie.