Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V Nemecku sa v máji stretnú ministri financií a centrálni bankári G7

Christian Lindner, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Lindner pre noviny povedal tiež, že fiškálna stabilita je nevyhnutná na podporu investícií a inovácií.

Berlín 26. januára (TASR) - Nemecko bude v rámci svojho predsedníctva v skupine G7, siedmich najbohatších štátov sveta, v dňoch od 18. do 20. mája hostiť stretnutie ministrov financií a centrálnych bankárov. Informovali o tom v stredu noviny Rheinische Post.

"Tento rok sú problémy obzvlášť veľké. Vidíme infláciu a zvýšený dlh," povedal denníku nemecký minister financií Christian Lindner.

"Krajiny G7 majú špeciálnu úlohu ako kotvy stability," poznamenal a dodal: "Na národnej aj medzinárodnej úrovni musíme venovať pozornosť udržateľným verejným financiám."

Ministri financií a centrálni bankári z krajín G7 (USA, Japonska, Nemecka, Francúzska, Británie, Talianska a Kanady) sa v máji zídu v meste Königswinter, neďaleko Bonnu. Na stretnutí by sa mali zúčastniť aj prezidentka Európskej centrálnej banky Christine Lagardová a predstavitelia Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), napísal denník.

Lindner pre noviny povedal tiež, že fiškálna stabilita je nevyhnutná na podporu investícií a inovácií. „Toto je jediný spôsob, ako môžeme vyrásť z celosvetovej krízy a zvládnuť budúce úlohy v oblasti ochrany klímy a digitalizácie,“ vyhlásil.