Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

V novobanskom Cortize inštalujú novú práškovú lakovaciu linku

Ilustračná snímka. Foto: Facebook Tubapack

Prevádzka v novej výrobnej hale a novej linky bude podľa spoločnosti personálne zabezpečená jestvujúcimi zamestnancami.

Nová Baňa 20. februára (TASR) - Spoločnosť Cortizo plánuje vo svojom novobanskom závode inštalovať novú vertikálnu lakovaciu linku práškovej povrchovej úpravy. Vyplýva to zo zámeru Zmena prístavby skladovej haly na výrobnú halu, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Zmenou navrhovanej činnosti dochádza k zmene prístavby skladovej haly na výrobnú halu, ktorá bude súčasťou výrobného procesu, to je logistického toku výroby, transportu, skladovania, balenia a expedície hliníkových profilov," uvádza sa v zámere s tým, že hmota a tvar objektu prístavby výrobnej haly sa oproti pôvodnému projektu pre skladovú halu nemení a bude nadväzovať na existujúci výrobný objekt.

Spoločnosť ďalej konštatuje, že novú linku osadia už v jestvujúcich výrobných priestoroch, ktoré sa uvoľnia presunutím odstohovacích liniek, baliacich liniek a CNC strojov. Tie osadia v novej výrobnej hale, ktorá vznikne z pôvodne plánovaných skladovacích priestorov. Nová hala tak bude slúžiť na výrobu a mechanickú úpravu lisovaných hliníkových profilov, ako sklad expedičného materiálu, sklad a expedícia hotových výrobkov, údržba a jestvujúci sklad chemikálií.

Prevádzka v novej výrobnej hale a novej linky bude podľa spoločnosti personálne zabezpečená jestvujúcimi zamestnancami.