Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V parlamente sa koná 18. ročník Dňa vidieka

Na snímke z 23. júna 2022 poslanci Národnej rady (NR) SR počas mimoriadnej schôdze parlamentu v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cieľom stretnutia sú podľa nej rozhovory so zákonodarcami o potrebách a problémoch slovenského vidieka, o možnostiach ich riešenia.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Pod záštitou predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára (Sme rodina) v spolupráci s Výborom NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie sa koná 18. ročník Dňa vidieka v NR SR s názvom Atraktívnejší vidiek. Informovala o tom Mária Behanovská, predsedníčka občianskeho združenia Vidiecky parlament na Slovensku (VIPA SK).

Cieľom stretnutia sú podľa nej rozhovory so zákonodarcami o potrebách a problémoch slovenského vidieka, o možnostiach ich riešenia.

Spresnila, že Deň vidieka začne stretnutím organizátorov a hostí s poslancami v utorok o 12.00 h vo výstavných priestoroch NR SR na Západnej terase Bratislavského hradu na Námestí Alexandra Dubčeka 1 v Bratislave.

Na podujatí sa budú prezentovať Vidiecky parlament mladých na Slovensku (VPMS), Projekt Polirural – Vízia pre atraktívnejší vidiek, Dedina roka Kláštor pod Znievom, Výstava slovenskej agentúry životného prostredia súťaže Dedina roka, Vidiecke ženy – Líderky, UM, n .o., Stredná odborná škola Želovce, HEMP CLUSTER a ďalšie partnerské organizácie.