Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V priemyselnom a logistickom areáli Veľká Ida má vzniknúť nový závod

Priemyselný park vo Veľkej Ide v okrese Košice - okolie, archívna snímka. Foto: TASR/František Iván

Projektovaná výrobná plocha má byť necelých 26.000 štvorcových metrov. Stavať sa má v blízkosti iných priemyselných prevádzok s podobným zameraním.

Košice 12. mája (TASR) – Spoločnosť Mubea Tailored Products, s. r. o., Kežmarok plánuje výstavbu nového závodu v priemyselnom a logistickom areáli Veľká Ida v okrese Košice-okolie. Zameraný má byť na ľahké strojárstvo – výrobu ľahkých oceľových a hliníkových komponentov pre svetový automobilový priemysel, pričom počíta s vytvorením 355 nových pracovných miest. Vyplýva to zo zámeru firmy, ktorý predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Predpokladané celkové náklady na výrobnú technológiu predstavujú sumu 90 miliónov eur a na stavbu 34,7 milióna eur," uvádza spoločnosť v zámere navrhovanej činnosti. Výstavba novej výrobno-skladovej haly s administratívnou halou má byť realizovaná v troch etapách, pričom s ňou chcú začať v októbri tohto roka. Začiatok činnosti je naplánovaný na august 2023.

Projektovaná výrobná plocha má byť necelých 26.000 štvorcových metrov. Stavať sa má v blízkosti iných priemyselných prevádzok s podobným zameraním. Súčasťou zámeru je aj vybudovanie cestných komunikácií s napojením na jestvujúcu komunikáciu priemyselného a logistického parku, 150 parkovacích miest, inžinierske siete, sadové úpravy či drobná architektúra.