Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V priemyselnom parku Vráble rastie nová výrobná hala HUHN PressTech

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Priemyselný park Vráble vznikol ako prvý na Slovensku. Prvý závod otvoril svoju prevádzku v polovici júna 2001.

Vráble 20. septembra (TASR) - V priemyselnom parku vo Vrábľoch vyrastie nová výrobná hala spoločnosti HUHN PressTech. Nemecká firma do jej výstavby investuje 3 milióny eur. Nosný výrobný program bude tvoriť výroba a montáž oceľových komponentov určených pre automotive priemysel. Investor odhaduje, že vznikne 30 nových pracovných miest. V súčasnosti spoločnosť zamestnáva 210 ľudí z Vrábľov a širšieho okolia, informoval primátor Vrábeľ Tibor Tóth.

Spoločnosť HUHN PressTech je dcérskou firmou spoločnosti Heinrich Huhn GmbH+Co, ktorá bola ako rodinný podnik založená v roku 1912 v Nemecku. Ako podnik strednej veľkosti sa zaoberá lisovaním kovových výliskov pre automobilový priemysel. Hlavnou komoditou spoločnosti sú komponenty pre brzdový systém automobilov.

Priemyselný park Vráble vznikol ako prvý na Slovensku. Prvý závod otvoril svoju prevádzku v polovici júna 2001. Aktuálne má v priemyselnom parku a jeho širšom okolí svoje výrobné prevádzky 18 spoločností, z toho sedem slovenských. Spolu firmy zamestnávajú 5025 ľudí z mesta a okolia. Miera nezamestnanosti v meste Vráble je v súčasnosti na úrovni 3 %.