Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

V rebríčku Deloitte Technology Fast 50 sú znovu aj slovenské firmy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Najlepšie sa umiestnila firma Kontentino so svojím nástrojom na spoluprácu pri tvorbe obsahu a reklám na sociálne médiá.

Bratislava 20. novembra (TASR) – V rebríčku Deloitte Technology Fast 50 sa medzi firmami strednej Európy aj v 21. ročníku umiestnili viaceré slovenské spoločnosti. Informovala o tom audítorská spoločnosť Deloitte. Zo slovenských firiem sa najlepšie umiestnila Kontentino so svojím nástrojom na spoluprácu pri tvorbe obsahu a reklám na sociálne médiá. S priemerným tempom rastu 1536 % za obdobie 2016 – 2019 sa umiestnila na desiatom mieste.

Ďalšia slovenská firma SuperScale sa umiestnila na 14. priečke. Spoločnosť sa zameriava na zvyšovanie príjmov z mobilných hier a jej rast bol na úrovni 1306 %. V špeciálnej kategórii rising stars, ktorá sa orientovala na mladé a rýchlorastúce spoločnosti s technologickým zameraním, sa na 13. miesto vyšplhala slovenská firma poskytujúca expanzné služby v oblasti e-commerce Expandeco.

V aktuálnom ročníku organizátori zaradili aj ďalšiu kategóriu – impact stars – v ktorej ocenili spoločnosti s pozitívnym vplyvom na podnikateľské prostredie, spoločnosť, životné prostredie, diverzitu alebo oblasť inovácií. V tejto kategórii uspeli tri slovenské firmy – Touch4IT s jej softvérovými riešeniami a digitálnymi produktmi, eRobot, ktorá sa venuje AI riešeniam pre samoúdržbu priemyselných robotov, a firma Sensoneo, ktorá sa venuje manažmentu odpadu.

"Deloitte Technology Fast 50 v strednej Európe každý rok potvrdzuje rýchly rast a napredovanie spoločností v technologickom sektore. Priemerná miera rastu všetkých umiestnených firiem (1460 %) poukazuje na potenciál tohto odvetvia," vyjadrila sa vedúca partnerka audítorskej spoločnosti na Slovensku Ivana Lorencovičová.

Do súťaže sa môžu zapájať spoločnosti z Albánska, Bosny a Hercegoviny, Bulharska, susedných Čiech, Čiernej Hory, Estónska, Chorvátska, Kosova, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Moldavska, Poľska, Rumunska, Severného Macedónska, Slovenska, Slovinska či Srbska.

"V aktuálnom rebríčku sa umiestnilo 42 nových spoločností, čo potvrdzuje silný inovatívny a kreatívny potenciál regiónu," dodala spoločnosť s tým, že už tradične rebríčku dominovali spoločnosti z Českej republiky a Poľska. Prvé miesto obsadila poľská baliarenská spoločnosť Packhelp s priemerným tempom rastu za obdobie 2016 až 2019 vo výške 9077 %. Na druhej priečke sa umiestnila česká doručovacia spoločnosť Dodo s tempom rastu 8427 %.