Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Ekonomika

Na eurofondy či bytovú politiku bude dozerať František Palko

Štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko Foto: TASR

Druhý štátny tajomník ministerstva Andrej Holák bude zas dozerať na technickú oblasť rezortu dopravy.

Bratislava 12. apríla (TASR) – Nový štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko bude mať v rámci rezortu na starosti oblasť eurofondov, bytovej politiky a výstavby, ako aj cestovný ruch, rozpočet ministerstva a stratégiu rezortu. Palko to uviedol dnes pre TASR.

Druhý štátny tajomník ministerstva Andrej Holák bude zas dozerať na technickú oblasť rezortu, a to železničnú dopravu, výstavbu diaľnic a ciest, ako aj na leteckú dopravu.

"V prvom rade je nevyhnutné zefektívniť riadenie eurofondov," konštatoval Palko. Bude sa snažiť zjednodušiť metodiku eurofondov, ale tak, aby sa zároveň dodržala bezpečnosť ich čerpania. Ako štátny tajomník bude sledovať aj to, aby sa v rámci rezortu plynulo čerpali eurofondy a aby sa využili všetky prostriedky, ktoré má takto Slovensko k dispozícii.

"V rámci bytovej politiky sa chcem sústrediť najmä na oblasť nájomného bývania," opísal svoje plány Palko. Nájomných bytov je podľa jeho slov málo, preto je potrebné vytvoriť systém, ktorý by si nevyžadoval veľa prostriedkov z rozpočtu, no zároveň by zapojil do nájomných bytov aj privátny sektor. "Aby boli nájomné byty dostupné pre mladých ľudí," dodal Palko.