Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V rokovaní podnikateľov s ruskými partnermi dominovala energetika

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rokovania sa uskutočnili pred piatkovým (12. 11.) zasadnutím slovensko-ruskej medzivládnej komisie pre hospodársku spoluprácu.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Hlavnými témami štvrtkového stretnutia slovenských podnikateľov so zástupcami ruských spoločností bola energetika a železničná doprava. Biznis fórum, na ktorom sa zúčastnili tri desiatky domácich podnikateľov, zorganizovala Slovensko-ruská podnikateľská rada (SRPR) v spolupráci s Radou slovenských exportérov (RSE), informoval predseda RSE Lukáš Parízek.

Dnes je u nás najpálčivejšou témou cena energií a energetická transformácia, ale zároveň za dôležité považujeme aj infraštruktúrne prepojenie s cieľom efektívnej tovarovej a komoditnej výmeny,“ uviedol predseda SRPR Igor Ledecký.

Jednou zo spoločností, ktorá v Rusku investuje, je Matador Group. Podľa prezidenta spoločnosti Štefana Rosinu sú takéto pravidelné stretnutia užitočné a pomáhajú udržovať obchodné kontakty a ďalej efektívne rozvíjať prítomnosť slovenských exportérov na trhoch tretích krajín.

Rokovania sa uskutočnili pred piatkovým (12. 11.) zasadnutím slovensko-ruskej medzivládnej komisie pre hospodársku spoluprácu.