Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

V Seliciach sa začal jubilejný 10. ročník Celoslovenských dní poľa

Poľnohospodárska výstava Celoslovenské dni poľa (CDP) 2021 sa začala 8. júna 2021 v Seliciach okres Šaľa. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Do Selíc sa presťahoval z Dvorov nad Žitavou, kde sa uskutočnilo prvých deväť ročníkov.

Selice 8. júna (TASR) – Približne 140 vystavovateľov sa zišlo na jubilejnom 10. ročníku Celoslovenských dní poľa, ktorý sa začal v utorok v Seliciach v okrese Šaľa. Celoštátna prehliadka poľných pokusov odrôd poľnohospodárskych plodín, ochrany a výživy rastlín, poľnohospodárskej techniky a hospodárskych zvierat ponúka 710 políčok, z toho je 485 zameraných na odrody a 225 na varianty ochrany a výživy plodín. Návštevníci môžu vidieť 40 druhov rôznych poľných plodín i 50 noviniek v rámci odrôd.



Oceňujem prácu tých, ktorí na rebríčku celospoločenského ohodnotenia nie sú umiestnení tam, kde by mali byť, teda poľnohospodárov. Takéto podujatie je aj pre nich veľkým prínosom, pretože môžu vzájomne porovnávať svoje výsledky a vymieňať si skúsenosti,“ povedal doterajší minister pôdohospodárstva Ján Mičovský (OĽANO).

Jubilejný desiaty ročník Celoslovenských dní poľa sa koná na pozemkoch spoločnosti AGRO Divízia s.r.o. Selice. Presťahoval sa sem z Dvorov nad Žitavou, kde sa uskutočnilo prvých deväť ročníkov. Tamojšie Združenie agropodnikateľov, družstvo, Dvory nad Žitavou na jeseň minulého roka odstúpilo z organizácie podujatia, údajne z finančných dôvodov.

Okrem prehliadky poľných pokusov a poľnohospodárskej techniky čakajú počas dvoch dní na návštevníkov ukážky orby a poľných prác historickými traktormi a zaujímavé odborné prednášky.