Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V Senci otvorili nový supermarket

Foto: TERAZ.sk

Prvé z dvanástich plánovaných nákupných centier pod názvom Kocka je určené pre malé mestá, v ktorých sa nenachádza žiadne väčšie nákupné centrum.

Bratislava 4. júla 2012 (TERAZ.sk) – V Senci vyrástlo nové nákupné centrum. V utorok 3. júla na pešej zóne v centre mesta bol zrealizovaný pilotný projekt spoločnosti M-Market.

Prvé z dvanástich plánovaných nákupných centier pod názvom Kocka je určené pre malé mestá, v ktorých sa nenachádza žiadne väčšie nákupné centrum. „V podobe projektu Kocka prinášame na trh nový koncept lokálneho nakupovania, ktorý je určený pre mestá s menej ako 50-tisícmi obyvateľmi,“ uviedol Marián Šufliarsky, predseda predstavenstva M-Market.

Ďalšími mestami, v ktorých by mala byť Kocka otvorená sú Zvolen a Turčianske Teplice. „Kým vo Zvolene sa chceme zamerať na sídliskových zákazníkov, v Turčianskych Tepliciach by mala Kocka vyrásť priamo v centre mesta,“ dodáva Šufliarsky. Spoločnosť sa v rámci tohto projektu plánuje zamerať aj na mestá, ako sú Veľký Krtíš, Poprad, Martin či Rimavská Sobota.

Hlavným nájomcom obchodného domu je firma CBA Slovakia so svojim formátom Cent Supermarket CBA, ktorý sa objavuje na trhu už takmer tri roky. „CBA je čisto rodinný podnik, nemáme matku na Tajvanoch ani v Londýne. Ide o slovenskú spoločnosť, ktorá chce ostať na trhu predaja potravín,“ povedal viceprezident CBA potraviny Vladimír Kocúrek.

CBA Slovakia zamestnáva 2 400 zamestnancov a na území Slovenska má vytvorených 330 prevádzkových jednotiek. Spoločnosť prevádzkuje štyri typy maloobchodných reťazcov, a to CBA Potraviny, Cent Supermarket CBA, Diskont CBA a Fest Market, ktorý je otvorený výlučne na festivaloch.