Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V sieti GreenWay pribudlo vlani na Slovensku 75 nabíjacích staníc

Elektromobil, ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nové stanice sú umiestnené najmä v obchodných centrách, kancelárskych komplexoch, ale pribudli aj lokálne stanice zriadené samosprávou.

Bratislava 10. januára (TASR) – Slovenská sieť nabíjacích staníc pre elektromobily v správe spoločnosti GreenWay sa vlani rozrástla o 75 týchto zariadení. Spolu už má firma na Slovensku a v Poľsku 456 nabíjacích staníc. V tomto roku pripravuje GreenWay inovácie v oblasti biznis riešení pre komunitné nabíjanie, a to v biznis centrách, bytových komplexoch, ako aj riešenia pre elektrické flotily, informovala spoločnosť.

Nové stanice sú umiestnené najmä v obchodných centrách, kancelárskych komplexoch, ale pribudli aj lokálne stanice zriadené samosprávou. Viac ako 50 % z počtu nových staníc už tvorili investície tretích strán, o ktoré sa GreenWay stará ako správca nabíjacej infraštruktúry. Firma predpokladá, že tento trend bude naďalej pokračovať. V sieti GreenWay na Slovensku a Poľsku je v súčasnosti 456 nabíjacích staníc.

K 16 zahraničným partnerom, s ktorými má GreenWay roamingové vzťahy, pribudla začiatkom decembra aj domáca sieť ZSE. Tá ponúka na Slovensku dobitie elektromobilov na viac ako 100 nabíjacích staniciach.