Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

V Sobranciach ukončili rekonštrukciu miestnych komunikácií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Po štyroch mesiacoch ukončili rekonštrukciu za stovky tisíc eur.

Sobrance 15. novembra (TASR) - Po štyroch mesiacoch ukončili v Sobranciach stavebné práce súvisiace s rekonštrukciou miestnych komunikácií. Opravou prešlo celkovo 16 stavebných objektov vrátane ciest, chodníkov a parkovísk. Ako TASR informovala spoločnosť Eurovia SK, zlepšila sa tak ich prevádzková spôsobilosť a predĺžila ich životnosť. Rekonštrukcia stála viac ako 585.000 eur bez DPH, jej cieľom bolo najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort účastníkov cestnej premávky.

Opravou prešlo niekoľko úsekov ulice Komárovce - cesta popri potoku, komunikácia od mosta južným smerom v dĺžke 250 metrov či ulička za cintorínom. Časť vozovky tiež odvodnili. Na Ulici mieru vo vstupnej časti komunikáciu rozšírili a odvodnili, v jej strednej časti zas zrealizovali kryty existujúcej komunikácie a na konci cestu predĺžili k pozemkom s rodinnými domami. Ďalšie práce realizovali na uliciach Švermova, Nová a Komenského.

Zároveň zrekonštruovali niekoľko chodníkov. Patrí medzi ne napríklad pravá strana chodníka na ulici SNP a úseky na Ulici Komenského v blízkosti základnej školy a pošty. Opravou prešli tiež dve časti chodníka na Gagarinovej ulici. Súčasťou projektu bola aj rekonštrukcia parkovísk na uliciach Komenského a Tyršova.

"V rámci stavebných prác sa celkovo odfrézovalo 4718 štvorcových metrov (m2) asfaltových povrchov. Zrealizovalo sa 1574 m2 betónových podkladov z kameniva stmeleného s cementom a asfalt sa položil na plochu 6838 m2. Z dôvodu rozšírenia parkovacích kapacít a spevnenia plochy pri garážach sa zrealizovalo 626 m2 polovegetačnej dlažby," povedala hovorkyňa spoločnosti Simona Tančáková. Dodala, že ide o modernú a ekologickú náhradu betónovej dlažby, ktorá však umožní vsakovanie vody do zeme a plochu tak nie je potrebné odvodniť. Počas rekonštrukcie osadilo aj 1883 metrov cestných obrubníkov.