Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Samospráva Banskej Bystrice otvorí 20 pracovných miest na úrade práce

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Na zverejnené pracovné ponuky sa mohli hlásiť nezamestnaní v prípade, že boli aspoň 30 dní evidovaní na úrade práce.

Banská Bystrica 10. decembra (TASR) – Mesto pod Urpínom podpísalo dohodu s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Banskej Bystrici o poskytnutí finančného príspevku vo výške 191.000 eur s päťpercentnou spoluúčasťou mesta na realizáciu projektu Pracuj, zmeň svoj život. Vďaka tomu samospráva vytvorí 20 nových pracovných miest na obdobie deviatich mesiacov pre ľudí, ktorí si hľadajú prácu v oblasti sociálnych služieb. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

"Aj keď projekt trvá len deväť mesiacov, je perspektíva, že terajší uchádzači o zamestnanie si túto prácu vyskúšajú a budú chcieť a môcť zostať v pracovnom pomere naďalej. Oblasť sociálnych služieb v našom meste patrí dlhodobo k najlepším na Slovensku a jej kvalitu chceme naďalej zvyšovať," reagoval primátor Ján Nosko.

Na zverejnené pracovné ponuky sa mohli hlásiť nezamestnaní v prípade, že boli aspoň 30 dní evidovaní na úrade práce. Išlo o ponuky na štyroch sociálnych pracovníkov, deväť opatrovateliek, dvoch informátorov, tri upratovačky, údržbára a administratívneho pracovníka. Výberové konania s prihlásenými uchádzačmi sa majú začať v najbližších dňoch.

Ako v súvislosti so sociálnymi službami doplnila Beata Styková, vedúca oddelenia služieb dlhodobej starostlivosti mesta, napriek platným nariadeniam a dlhodobému zákazu návštev, mesto hľadalo spôsoby, ako seniorom umožniť osobný kontakt s rodinami v predvianočnom čase.

"V zariadeniach sociálnych služieb pravidelne monitorujeme zdravotný stav všetkých klientov i zamestnancov a v prípade potreby zabezpečujeme priebežné testovanie. Aby sme seniorov úplne neizolovali od príbuzných, povolili sme im návštevy v exteriéri zariadení za dodržania prísnych opatrení," konštatovala Styková.