Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

V spoločnosti PRP zaočkujú viac ako 200 ľudí, zaočkovanosť bude 80 %

V drevospracujúcej spoločnosti PRP v obci Tomášovce v okrese Lučenec zaočkujú vo štvrtok 15. júla 2021 proti ochoreniu COVID-19 viac ako 200 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Firma vďaka tomu dosiahne zaočkovanosť na úrovni 80 percent. Na snímke sprava minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (nominant OĽaNO) v spoločnosti PRP v Tomášovciach 15. júla 2021. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Priamo v spoločnosti PRP zaočkujú vo štvrtok 210 ľudí.

Tomášovce 15. júla (TASR) – V drevospracujúcej spoločnosti PRP v obci Tomášovce v okrese Lučenec zaočkujú vo štvrtok proti ochoreniu COVID-19 viac ako 200 zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Firma vďaka tomu dosiahne zaočkovanosť na úrovni 80 percent, uviedol na tlačovom brífingu riaditeľ spoločnosti Igor Sitár.

Priamo v spoločnosti PRP zaočkujú vo štvrtok 210 ľudí, firma pritom zamestnáva 320 zamestnancov. „Po druhej dávke dosiahneme zaočkovanosť na úrovni 80 percent, čo pre nás ako komunitu predstavuje kolektívnu imunitu,“ povedal Sitár a vyzval ďalšie spoločnosti, aby taktiež zvýšili celkový podiel zaočkovanosti v spoločnosti. „Veríme, že v tejto chvíli je očkovanie to najlepšie v boji proti pandémii, čo máme k dispozícii,“ dodal Sitár.



Podporiť očkovanie mobilným očkovacím tímom v drevospracujúcej spoločnosti prišli aj ministri pôdohospodárstva a zdravotníctva, ktorí ocenili vedenie i zamestnancov spoločnosti, že sa rozhodli zvýšiť celkovú kolektívnu imunitu. „Vo štvrtok posielam osobný list do všetkých našich podriadených organizácií, kde vyzývam všetkých našich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, aby sa dali zaočkovať,“ povedal šéf agrorezortu Samuel Vlčan (nominant OĽANO).

Aktuálne sa podľa ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) očkuje vo viac ako 30 firmách po celom Slovensku a touto formou bolo už proti novému koronavírusu zaočkovaných viac ako 3500 ľudí. „Od budúceho týždňa plánujeme posilnenie o desiatky ďalších výjazdových tímov, ktoré budú kontaktovať starostov a podniky v tých najmenej zaočkovaných krajoch,“ prezradil Lengvarský.