Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V Novom Meste nad Váhom modernizujú školu za takmer 3,5 milióna eur

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Z krajského rozpočtu sa zníži energetická náročnosť budov školy a zmodernizuje školská jedáleň s kuchyňou. Druhý projekt, financovaný z eurofondov, je zameraný na podporu duálneho vzdelávania.

Nové Mesto nad Váhom 20. septembra (TASR) – Zmodernizovaná jedáleň s kuchyňou a učebne na praktické vyučovanie budú výsledkom investície takmer 3,5 milióna eur do Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Novom Meste nad Váhom.

Ako informoval predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, z krajského rozpočtu sa zníži energetická náročnosť budov školy a zmodernizuje školská jedáleň s kuchyňou. Druhý projekt, financovaný z eurofondov, je zameraný na podporu duálneho vzdelávania, výučbu odborných predmetov a zvýšenie zručnosti žiakov.

Stavebné časti oboch investičných akcií sú už takmer dokončené. V priebehu októbra sa dorobí aj kotolňa. V rámci projektu modernizácie praktického vyučovania sa ešte čaká na dodanie nových moderných technológií, ako sú CNC stroje a meracie prístroje. Investícia do školy v rámci oboch projektov dosahuje takmer 3,5 milióna eur. Verím, že sa odzrkadlí aj na záujme žiakov základných škôl o novomestskú priemyslovku,“ doplnil Baška.