Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V súťaži ZSSK na čistenie vozňov za 23,2 milióna eur sú námietky

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dodávateľ by mal pre železničiarov zabezpečovať okrem iného napríklad čistenie osobných a prípojných vozňov či elektrických a motorových jednotiek.

Bratislava 23. apríla (TASR) – V súťaži štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) na čistenie vlakov za odhadovanú cenu 23,2 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) sú námietky. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) ich preto musí posúdiť.

"Úrad začal v tejto veci konanie o námietkach, pričom aj v tomto prípade bude postupovať podľa zákona o verejnom obstarávaní," potvrdil hovorca ÚVO Ján Mažgút pre TASR. Námietky smerujú proti výsledku vyhodnotenia ponúk v štádiu po otváraní častí ponúk označených ako "Kritériá".

Súťaž vyhlasovala ZSSK ešte v auguste minulého roku a zákazka má byť na obdobie dvoch rokov. Jej súčasťou je však aj možnosť uplatnenia opcie, najviac na dva roky. Kritériom pre výber víťaza je v súťaži ekonomicky najvýhodnejšia ponuka a zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.

Dodávateľ by mal pre železničiarov zabezpečovať okrem iného napríklad čistenie osobných a prípojných vozňov či elektrických a motorových jednotiek. Zároveň aj dezinfekciu a dezinsekciu interiérov či plnenie nádrží vodou a ich dezinfekciu. Súčasne by mal zaistiť aj vonkajšie čistenie skríň vrátane okien a odstraňovanie grafitov či tepovanie a pranie kobercov a čalúnených sedadiel.