Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

V Trenčianskom kraji rozdelia financie z participatívneho rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

O 220. 000 eur, ktoré Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyčlenil na podporu projektov participatívneho komunitného rozpočtu, zabojuje 98 projektov. Rozhodovať o nich bude v hlasovaní verejnosť.

Trenčín 13. mája (TASR) - O 220.000 eur, ktoré Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyčlenil na podporu projektov participatívneho komunitného rozpočtu, zabojuje 98 projektov. Rozhodovať o nich bude v hlasovaní verejnosť. Informovala o tom Sláva Gajdošíková z komunikačného oddelenia úradu TSK.

Celkovo žiadalo vo všetkých deviatich okresoch TSK o financie z participatívneho komunitného rozpočtu 112 projektov. Najviac projektov predkladajú žiadatelia v okrese Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou či Považská Bystrica. Väčšinou ide o nápady na voľnočasové aktivity pre deti aj širokú verejnosť, podporu kultúrnych podujatí či doplnenie športovej výbavy.

"Svojím hlasom môže verejnosť podporiť nielen rôzne organizácie, ktoré sa venujú deťom, mládeži či osobám s hendikepom, ale i zaujímavé nápady rozvíjajúce turizmus, životné prostredie aj komunitný život v samosprávach. Na to, aby projekt financie získal, musí v SMS hlasovaní dostať minimálne 150 hlasov. Hlasovať bude možné bezplatne od 15. do 30. mája," doplnila Gajdošíková.