Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

V Trnave vzniká nový koncept prenájmu bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Arboria je mestská štvrť s množstvom zelene, verejných priestorov, športovísk a ihrísk, v ktorej už našlo bývanie 2000 obyvateľov.

Trnava 25. septembra (TASR) – V rámci projektu Arboria Apartments v Trnave vzniká nový koncept prenájmu bytov. V bytovom dome Južná ponúkne spoločnosť Lucron od októbra tohto roku postupne 51 bytových jednotiek s výmerou od 35 do 88 štvorcových metrov. TASR o tom informoval za investora Ľuboš Schwarzbacher.

Projekt nadväzuje na podobný typ apartmánového bývania v Bratislave. "Tento koncept je v mnohom odlišný od 'sociálnych' nájomných bytov. Klienti dostanú právny servis, dlhodobú garanciu bývania s možnosťou predĺženia, občiansku vybavenosť v okolí a množstvo parkov a zelene priamo pod oknami," informoval Juraj Ťahún za spoločnosť, ktorá projekt realizuje.

Pilotný projekt v Trnave je realizovaný v spolupráci so spoločnosťou Kooperativa poisťovňa, ktorá je vlastníkom budovy. "Práve naša poisťovňa otvorila trh s nájomným bývaním na Slovensku. Sme radi, že po úspešnom projekte v Košiciach pokračujeme v Trnave, ktorá je dynamicky sa rozvíjajúcim mestom," uviedol generálny riaditeľ poisťovne Vladimír Bakeš.

Ako doplnil, koncept dlhodobého nájomného bývania funguje v Európe už desaťročia. "Jednou z najväčších výhod je vysoká miera stability a istoty. Nájomca má záruku, že ak byt užíva v súlade so zmluvou a domovým poriadkom, tak má zaručené dlhodobé bývanie bez starostí, ktoré prináša vlastníctvo či krátkodobé individuálne prenájmy," informoval Bakeš.

Arboria je moderná mestská štvrť s množstvom zelene, verejných priestorov, športovísk a ihrísk, v ktorej už našlo bývanie 2000 obyvateľov. Na dosah ponúka úplnú občiansku vybavenosť vrátane škôl a škôlok či obchodov a služieb.