Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

V zariadení pre seniorov zrekonštruovali jedáleň a pribudol altánok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Celkovo išlo na rekonštrukciu zariadenia viac ako 1,3 milióna eur.

Kežmarok 7. augusta (TASR) – Zrekonštruovanú jedáleň a nový altánok v záhrade dostali v uplynulých dňoch do užívania obyvatelia Zariadenia pre seniorov a Zariadenia opatrovateľskej služby (ZPS a ZOS) v Kežmarku. Výmenu strechy jedálne zabezpečovalo mesto, ktoré ju financovalo sumou takmer 62.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Barbora Sosková.

Celkovo išlo na rekonštrukciu zariadenia viac ako 1,3 milióna eur. Výsledná suma je podľa radnice kombináciou investícií a bežných výdavkov, vďaka ktorým v rokoch 2015 až 2022 bolo zariadenie zveľadené.

Oprava jedálne, ktorá zahŕňala osadenie protipožiarneho stropu, výmenu elektroinštalácie, zdravotechniky a vzduchotechniky, kompletnú výmenu podlahy, opravu stien a osadenie kuchynskej linky, financovalo zariadenie a celková suma predstavuje 52.000 eur. Interiérové vybavenie jedálne zabezpečilo zariadenie vo výške 7700 eur.

"K opravám interiéru jedálne bolo nevyhnutné pristúpiť z dôvodu havarijného stavu stavu strechy, ktorá následne musela byť kompletne vymenená. Interiér jedálne bol rokmi značne opotrebovaný a zastaralý a kompletná výmena strechy taktiež spôsobila poškodenie stien a podlahy v jedálni," priblížila riaditeľka zariadenia Marcela Ištocyová. Vybudovanie altánku stálo takmer 20.000 eur. Finančné zdroje na jeho realizáciu darovalo občianske združenie Zariadenia pre seniorov a zariadenia opatrovateľskej služby Kežmarok.

"V tomto roku ešte spúšťame projektovú prípravu pre zníženie energetickej náročnosti budovy, pričom v rozpočte mesta je na tento účel vyčlenených 25.000 eur," uviedol primátor mesta Ján Ferenčák k ďalším investíciám do ZPS a ZOS.