Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

V závere dňa sa poslanci venovali návrhom ministerstva dopravy

Na snímke minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (nominant Sme rodina) prichádza na rokovanie vlády SR v Bratislave v stredu 9. februára 2022. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Poslanci sa venovali aj návrhu zákona o riadení bezpečnosti pozemných komunikácií.

Bratislava 15. marca (TASR) - Plénum sa v závere prvého rokovacieho dňa 60. schôdze Národnej rady (NR) SR venovalo návrhom z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR. Poslanci v utorok ukončili rokovanie skôr ako býva zvykom. Zvyčajne plénum rokuje do 19.00 h.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) predstavil plénu návrh na vyslovenie súhlasu NRSR s Protokolom z roku 2010 k Medzinárodnému dohovoru o zodpovednosti a náhrade škody pri preprave nebezpečných a škodlivých látok na mori z roku 1996.

Poslanci sa venovali aj návrhu zákona o riadení bezpečnosti pozemných komunikácií. Účelom návrhu je čiastočná transpozícia európskej smernice. Tiež by malo dôjsť k zabezpečeniu systematického a odborného posúdenia pozemných komunikácií vo fáze ich projektovania, výstavby a užívania.

V stredu (16. 3.) by malo plénum odštartovať rokovanie návrhom zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Návrhom zákona sa má zabezpečiť premietnutie limitu verejných výdavkov ako regulujúceho nástroja do procesu zostavovania rozpočtu verejnej správy a následne aj jeho úprav. Poslanci majú v stredu na programe popoludní o 14.00 h naplánované aj rokovanie o vládnom návrhu zákona o príspevkoch z fondov Európskej únie.