Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V závode Embraco sa začalo piate kolo testovania na ochorenie COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Počas štvrtého kola testovania od 21. do 24. januára zachytili v Embracu deväť pozitívnych vzoriek z celkového počtu 1492 testovaných ľudí, čo predstavovalo 0,6 percenta.

Spišská Nová Ves 4. februára (TASR) – V závode Embraco v Spišskej Novej Vsi realizujú piate kolo antigénového testovania na ochorenie COVID-19, ktoré sa začalo vo štvrtok a pokračuje až do soboty (6. 2.). TASR o tom informoval externý PR konzultant spoločnosti Embraco Slovakia Anton Oberhauser.

Flexibilne tak reagujú na avizované predĺženie zákazu vychádzania a otvorenie škôl od 8. februára. „Vzhľadom na aktuálne nastavené podmienky umožníme absolvovať test u nás nielen všetkým našim ľuďom, ale aj partnerom tých zamestnancov, ktorí majú deti v materských školách, na prvom stupni základných škôl alebo v končiacich ročníkoch stredných škôl,“ uviedol generálny riaditeľ závodu Tomáš Kandra.

Ako doplnil Oberhauser, počas štvrtého kola testovania od 21. do 24. januára zachytili v Embracu deväť pozitívnych vzoriek z celkového počtu 1492 testovaných ľudí, čo predstavovalo 0,6 percenta.

Závod Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi, ktorý je súčasťou globálnej divízie Nidec Global Appliance, sa zameriava na výrobu kompresorov a kondenzačných jednotiek na domáce a komerčné chladenie.