Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V závode Kia Slovakia sa môže otestovať približne 6000 ľudí

Na snímke výrobná linka závodu Kia Motors Slovakia v Žiline. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Za dopoludnie prvého dňa zachytili po otestovaní vyše 1200 zamestnancov štyri pozitívne prípady.

Teplička nad Váhom 21. januára (TASR) – Spoločnosť Kia Slovakia ponúkla vo výrobnom závode v Tepličke nad Váhom svojim zamestnancom aj zamestnancom dodávateľských spoločností možnosť otestovať sa na ochorenie COVID-19 vo štvrtok, v piatok (22. 1.), v pondelok (25. 1.) a v utorok (26. 1.). TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Ján Žgravčák.

Testovanie prostredníctvom štátom poskytnutých antigénových testov sa podľa neho realizuje v šiestich vyhradených odberných miestach, priamo vo výrobných halách počas rannej a poobednej zmeny. "Možnosť otestovať sa v závode tak bude mať približne 6000 ľudí. Personálne je testovanie zabezpečené odborným zdravotníckym personálom spolu s dobrovoľníkmi z radov zamestnancov," uviedol Žgravčák.

Doplnil, že za dopoludnie prvého dňa zachytili po otestovaní vyše 1200 zamestnancov štyri pozitívne prípady. "Čo znamená mieru pozitivity 0,3 percenta," povedal hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

"Veríme, že dôsledne dodržiavané preventívne opatrenia, ktoré sme zaviedli na konci februára 2020, spolu so zodpovedným prístupom zamestnancov, prinášajú ovocie a v priestoroch závodu Kia Slovakia sa vírus nešíri, respektíve sa šíri len veľmi málo," podotkol Žgravčák.