Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

V zdravotníctve sa prehodnocujú zmluvy, o zisteniach sa zatiaľ mlčí

Poriadok v zmluvách robia aj v bratislavskej štátnej záchranke.

Bratislava 21. mája (TASR) - Na ministerstve zdravotníctva, ako aj vo viacerých jeho rezortných organizáciách sa prehodnocujú zmluvy uzatvorené v predchádzajúcom období. Ministerstvo zatiaľ svoje zistenia konkretizovať nechce, podľa jeho hovorkyne Zuzany Čižmárikovej ich predstavia na tlačovej konferencii.

Zmluvy sa prehodnocujú aj v Operačnom stredisku Záchrannej zdravotnej služby SR. "To momentálne štádium je, že všetky zmluvy, ktoré podpísalo predchádzajúce vedenia OS ZZS SR, sa prehodnocujú v súčinnosti s ministerstvom. Tým, že je to celé v štádiu riešenia, tak konkrétne výsledky zatiaľ ešte nie sú k dispozícii. Hneď, ako budú známe výsledky, bude s nimi verejnosť oboznámená," uviedol pre TASR manažér pre komunikáciu s verejnosťou strediska Boris Chmel.

Poriadok v zmluvách robia aj v bratislavskej štátnej záchranke. "V súčasnosti prebieha inventarizácia zmluvných aj iných dodávateľských vzťahov v Záchrannej a dopravnej zdravotníckej službe, to značí ich sumarizácia, vyhodnocovanie ich potrebnosti či výhodnosti," priblížil pre TASR riaditeľ záchranky Boris Moťovský. Avizoval, že o výsledkoch bude informovať neskôr.