Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Väčšina bytov v zrekonštruovanom Vihorlate v Snine už má majiteľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Construction Development začal projekt realizovať pred Vianocami v roku 2018.

Snina 23. októbra (TASR) – Väčšina zo 63 bytov, ktoré vznikli rekonštrukciou budovy bývalého hotela Vihorlat v Snine, už má svojich majiteľov. Predalo sa už aj všetkých päť komerčných priestorov. Pre TASR to potvrdil Marek Mačuga z developerskej spoločnosti Construction Development.

"Vnímame, že záujem o byty sa v posledných týždňoch stupňuje. Aktuálne je predaných už viac ako 40 bytov," povedal Mačuga s tým, že väčší záujem zatiaľ zaznamenávajú o 3-izbové byty. V budove sú aj byty 2-izbové, je ich však menej. Podľa Mačugu je špecifikom projektu skutočnosť, že až na štyri byty majú všetky obytné priestory vlastný balkón. Spoločnosť očakáva odovzdanie bytov už zazmluvneným klientom v najbližších týždňoch, v závislosti od pandemických opatrení vlády.

Construction Development začal projekt realizovať pred Vianocami v roku 2018. "Kolaudácia bola naplánovaná v druhom štvrťroku 2020, avšak aj stavebný sektor zasiahla pandémia nového koronavírusu, čo ovplyvnilo termíny dodacích lehôt materiálov či ľudské kapacity," doplnil Mačuga s tým, že budovu sa nakoniec podarilo skolaudovať začiatkom októbra. Presnú výšku investície špecifikovať nechcel, náklady sa pohybovali v miliónoch eur. "Ako súkromný investor sme využili možnosť čerpania úveru od banky ČSOB," ozrejmil.