Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Váhostav – SK prechádza do rúk spoločnosti Geosan Construction SK

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Celý akvizičný proces bude dokončený po vydaní súhlasu zo strany príslušných autorít, Protimonopolného úradu SR a českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Bratislava 11. júna (TASR) – Rokovania o kúpe spoločnosti Váhostav – SK sú na konci. Geosan Construction SK podpísala zmluvu o kúpe 100 % balíka akcií spoločnosti Váhostav – SK. Na svojej webovej stránke o tom informuje česká Geosan Group.

Spoločnosť Geosan Construction SK, ktorá je členom českého stavebného holdingu Geosan, uzatvorila vo štvrtok (10. 6.) v Bratislave transakčnú dokumentáciu na nákup 100 % akcií spoločnosti Váhostav – SK. Zavŕšilo sa tak niekoľkotýždňové intenzívne rokovanie spojené s auditom Váhostavu a ním ovládaných dcérskych spoločností, ktoré sú rovnako súčasťou transakcie. Celý akvizičný proces bude dokončený po vydaní súhlasu zo strany príslušných autorít, Protimonopolného úradu SR a českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

"Stavebný holding Geosan v rámci svojich úvah dlhodobo zvažoval strategický vstup na slovenský stavebný trh a zároveň posilnenie kompetencie holdingu v oblasti infraštruktúrnych stavieb. Akvizícia spoločnosti Váhostav – SK, a. s., je tak logickým vyústením našich dlhodobých snáh o ďalší rozvoj skupiny a upevnenie postavenia na československom stavebnom trhu," priblížil Luděk Kostka, jediný akcionár a člen predstavenstva spoločnosti Geosan Investiční, ovládajúcej osoby skupiny Geosan. Geosan Construction SK je spoločnosť zo 100 % vlastnená spoločnosťou Geosan Investiční.