Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Veľtrh AMPER – nové príležitosti a budúce kontrakty

Foto: TERINVEST

Veľtrh AMPER – Efektívny spôsob, ako ísť naproti novým príležitostiam a budúcim kontraktom.

Bratislava 3. marca (OTS) - Spoločnosť TERINVEST v termíne od 18. do 21. marca 2014 usporiada na pôde brnenského výstaviska tradičný veľtrh AMPER, jednu z najväčších technických udalostí v ČR. O pozornosť návštevníkov veľtrhu bude bojovať zhruba 630 vystavovateľov z 20 zemí sveta. Významne zastúpené budú už tradične slovenské spoločnosti, ktorých podiel na celkovej výstavnej ploche v rámci veľtrhu AMPER sa každoročne zvyšuje. Pre tento ročník je prihlásených viac ako 30 slovenských vystavovateľov. Medzi najvýznamnejších z nich patria Slovenské elektrárne, a.s., SOS electronic s.r.o., či A – solutions s.r.o.

Návštevníci sa môžu tešiť na posledné inovácie a to ako z vysoko špecializovaných odborov elektrotechniky, elektroenergetiky, automatizácie, či optiky a fotoniky, tak aj z ďalších moderných disciplín ako elektromobilita, ICT alebo napr. zabezpečovacia technika. Bohatý bude aj sprievodný program v podobe seminárov a diskusií, ale taktiež súťaž s názvom ZLATÝ AMPER, v rámci ktorej budú ocenené najprínosnejšie exponáty veľtrhu. Vďaka projektu Kontakt - Kontrakt poslúži AMPER 2014 aj ako platforma pre naviazanie nových obchodných kontaktov, zatiaľ čo iniciatíva Job fair poteší absolventov stredných a vysokých škôl technického zamerania, ktorí usilujú o uplatnenie v odvetví.

Foto: TERINVEST
V najväčšej a najmodernejšej hale P brnenského výstaviska sa bude prezentovať okolo 250 významných spoločností spadajúcich do nomenklatúrnych odborov elektroenergetika, vodiče a káble, elektroinštalačná technika a inteligentné elektroinštalácie, výkonová elektronika a osvetľovacia technika. Ako obvykle sa predstavia firmy ABB, PHOENIX CONTACT, WAGO ELEKTRO, GHV Trading, Tritón Pardubice, DCK HOLOUBKOV BOHEMIA, LAPP KABEL a ďalší.



V hale V sa návštevníci budú môcť zoznámiť s aktuálnymi príležitosťami a trendmi v odboroch automatizácie, merania a regulácie. V hojnom počte tu bude zastúpená technika pre automatizáciu, riadenie a reguláciu, programovateľné automaty (PLC) a ich príslušenstvo, mikrosystémy, roboty, automaty a manipulátory, platobné a pokladňové systémy a iné. Špeciálna sekcia bude venovaná firmám z oblasti zabezpečovacej techniky. Novinky predstaví tradičný český výrobca elektronického zabezpečenia budov JABLOTRON, Euroalarm alebo spoločnosti ASM, Comfis, FLAJZAR, KPZ electronics či TSS Group. Vyšší počet vystavovateľov zaznamenáva i sektor informačnej a komunikačnej technológie, ktorý bude zastupovať zhruba 40 firiem, napr. Eset, mForce, INTV a ďalší. Tento odbor bude mať taktiež bohatý odborný sprievodný program, v rámci ktorého je možné navštíviť napr. seminár Podpora rozvoja ICT priemyslu na obdobie 2014+, ktorý organizuje Czech ICT Alliance, Czechinvest a Česká kosmická kancelář.



Moderná hala F ponúkne atraktívne expozície firiem z odborov elektronických súčiastok a modulov, výrobných zariadení a komponentov pre elektropriemysel a optickú a fotonickú techniku. Už tradične sa predstaví napr. HARTIG, SENO, Komax, FISCHER Elektronic, Thonauer a mnoho ďalších. Pre návštevníkov so záujmom o výrobné zariadenia pre elektropriemysel budú k dispozícii firmy ako napr. MP Elektronik Technologie, PBT Rožnov p. R., Amtech alebo EFD Nordson.

Foto: TERINVEST
Pohyb medzi stovkami stánkov v obrovských halách si návštevníci budú môcť spestriť i účasťou na niektorom z odborných seminárov a konferencii alebo sa budú môcť zapojiť do dvojdňového medzinárodného projektu Kontakt – Kontrakt, či budú môcť navštíviť veľtrh pracovných príležitostí Jobfair. Témy seminárov sa budú týkať bezpečnosti v automatizácii, požiarnej bezpečnosti, budúcnosti v energetike a elektronike, perspektív v automatizácii, ostrovným, hybridným a free grid riešením, modernizáciou miest a obcí, inteligentných budov a osvetlenia, plošných spojov, elektronických súčiastok a problematiky elektromobility.

Špeciálnu pozornosť získajú exponáty prihlásené do súťaže o najprínosnejší exponát ZLATÝ AMPER. V súčasnosti je prihlásených 35 exponátov z 31 vystavujúcich spoločností, čo znamená najvyšší dosiahnutý počet v histórii súťaže. Vyhlásenie výsledkov prebehne počas slávnostného večera v prvý deň veľtrhu – Ocenení i nominovaní vystavovatelia tak získajú možnosť využiť svoj úspech v dobe najväčšej koncentrácie cieľových skupín na veľtrhu a dostane sa im aj vyššej podpory zo strany usporiadateľa a mediálnych partnerov.

Veľtrh AMPER 2014 sa koná pod záštitou Hospodárskej komory ČR a za aktívnej spolupráce desiatok mediálnych a odborných partnerov a ďalších významných inštitúcií.


Viac informácií nájdete na www.amper.cz.