Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Veritelia Arca Capital Slovakia sa prvýkrát zídu 30. júna

Na archívnej snímke zo 5. decembra 2018 sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Parametre reštrukturalizácie spoločnosti Arca Capital Slovakia rámcovo sumarizuje reštrukturalizačný posudok.

Bratislava 25. júna (TASR) – Schôdza veriteľov spoločnosti Arca Capital Slovakia sa uskutoční 30. júna. Veritelia na schôdzi zvolia veriteľský výbor, ktorý bude v budúcnosti schvaľovať navrhnutý reštrukturalizačný plán, informoval v piatok mediálny zástupca skupiny Arca Ondřej Pechar. Reštrukturalizáciu spoločnosti povolil 13. apríla Okresný súd Bratislava I.

Veritelia si počas svojej prvej schôdze zvolia veriteľský výbor, ktorý ich bude v priebehu celého reštrukturalizačného konania zastupovať. Verím, že svojich zástupcov vyberú správne a otvoria cestu k úspešnej reštrukturalizácii," uviedol Chief Restructuring Officer (CRO) skupiny Arca Peter Janiga. Práve veriteľský výbor schvaľuje v prvej fáze dlžníkom vypracovaný reštrukturalizačný plán. Následne takto schválený reštrukturalizačný plán prijímajú samotní veritelia na tzv. schvaľovacej (druhej) schôdzi veriteľov.

Parametre reštrukturalizácie spoločnosti Arca Capital Slovakia rámcovo sumarizuje reštrukturalizačný posudok. Ten ju porovnáva s alternatívnym riešením v podobe konkurzu. Posudok podľa Pechara jasne ukázal, že reštrukturalizácia spoločnosti je možná a pre jej veriteľov výhodná.

Arca Capital sa dostala do problémov pre pandémiu ochorenia COVID-19 a vlani v októbri získala dočasnú ochranu pred veriteľmi. V závere februára tohto roka súd vydal uznesenie o začatí reštrukturalizácie Arca Capital Slovakia.