Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Keď Santu pohryzie pes, zhorí stromček či iné vianočné pohromy

Foto: TASR/AP Photo

Aj počas Vianoc sa stávajú kuriózne poistné udalosti.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Dôkazom, že Vianoce sa môžu v priebehu sekundy zmeniť zo sviatkov pokoja na nočnú moru, sú aj viaceré poistné udalosti, ktoré eviduje Allianz-Slovenská poisťovňa.

Asi najkurióznejšia poistná udalosť sa stala v nákupnom centre, ktoré navštívil osobne Santa a jeho pomocníci. Rodičia spolu so svojimi dvomi deťmi zobrali na stretnutie so Santom aj rodinného miláčika, malého psíka. Ten však pri pokuse vianočného škriatka vziať jedno z detí na ruky uhryzol Santovho pomocníka do lýtka. Mimosúdnu dohodu hradila poisťovňa z poistenia zodpovednosti.

Nepozornosť a otvorený plameň sviečky často narušia vianočnú pohodu. Rodina si pri sledovaní večerného televízneho programu všimla, že od dohárajúcej sviečky začína horieť aj adventný veniec. Rozospatý otec schytil veniec a pri snahe odniesť ho rýchlo na balkón sa mu rozpustený vosk rozlial po ruke a s popáleninami musel navštíviť nemocnicu.

Vianočné nehody sa nevyhýbajú ani cestám. Dôkazom je škoda, ktorú na vozidle spôsobil zle upevnený vianočný stromček. Ten trafil čelné sklo auta, ktoré šlo za nezodpovedným vodičom. Našťastie, nehoda sa stala ešte na parkovisku nákupného centra v malej rýchlosti a okrem prasknutého čelného skla a doškriabaného laku sa nič vážnejšie nestalo.

Menej zábavná nehoda sa stala rodine, v ktorej sa vianočné sviatky takmer zmenili na peklo. Elektrické svetielka, ktoré zdobili vianočný stromček, dostali skrat a spôsobili požiar. Našťastie, otec rodiny bol doma a vďaka jeho pohotovému zásahu zhorela len menšia časť výzdoby a obalov darčekov.